Lokacija / kako do nas

Surfmania Centar

Kako do nas?
Nalazimo se na sredini plaže Ždrijac pored grada Nina:

karta-lokacija-m

Windsurf & Sup Centar

Kite centar i kite zona gdje je dozvoljeno kajtanje se nalazi na plaži Ždrijac. Kite zona i centar se nalazi na sredini plaže kod Surfmania paviljona. Autom se prilazi prema centru Nina prema putokazima za mjesto Vrsi, zaobilazi se otočić Nin i prva ulica na lijevo gdje je putokaz za Ždrijac i znak autokampa "Dišpet". To je izduženi pješčani sprud nasuprot grada Nina prema sjeveru.

U kite zoni ima dovoljno mjesta za podizanje i spuštanje kiteva a more je plitko i do stotinjak metara s obe strane. Prema Velebitskom djelu plaže na udaljenosti od 60metara nalazi se kameni greben na kojeg treba pripaziti za vrijeme oseke. U jednom dijelu je cesta jednosmjerna pa je najbolje parkirati na početku prilaza plaži gdje ima dovoljno parkirnih mjesta. Parking se u sezoni naplaćuje dnevnim i jednokratnim kartama. Vrlo je važno da se poštuje kite zona i da se kitesurfa na sredini spruda da se izbjegnu neugodnosti sa kupačima na početku plaže.

Napomena: Od lipnja do rujna isključivo je predviđena kite zona na sredini plaže Ždrijac, ostale plaže gdje su kupači su zatvorene za kajtanje!

Vrijeme i vjetar.

Najbolji vjetar za jedrenje je u proljeće(4. i 5. mjesec) i početkom jeseni (9. i 10. mjesec), najčešći smjer je SI (Bura) a preko ljeta lagani maestrali (SZ) od 8 do 12 ili više čvorova. Maestral je bolji na plaži Ždrijac nego na Kraljičinoj plaži jer puše uz obalu i konstantan je. Bura puše na obe plaže prema obali i nije refulasta za razliku od drugih lokacija uz Velebit. Jugo i jugozapad su također česti vjetrovi na plaži Ždrijac sa oprezom jer puše od obale pa je najbolje najaviti Surfmania centru za osiguravanje sa sigurnosnim čamcem na broj +385 98 9129818.

Za maestrale preko ljeta preporučuju se veličine kiteva od 14qm, a za buru od 9qm do 12qm.
Preporučene veličine surf jedara preko ljeta za maestrale su od 6,5qm a za buru od 4.5qm.

Napomena: Od lipnja do rujna isključivo je predviđena kitezona na sredini plaže Ždrijac, ostale plaže gdje su kupaći su zatvorene za kajtanje!
Prognoze vjetra za Nin pogledajte pod: